Op pad met LINDA.TV – Achter de schermen

Voor LINDA.TV mocht ik iedereen Zwolle laten zien. Mijn favoriete koffietentje, kledingzaak en museum stonden op mijn wensenlijst en als een echte reisleider kon ik mijn stadje aan de IJssel op de kaart zetten. En dat allemaal naar aanleiding van een blog over mijn billen! De redactie van LINDA.TV pikte mijn blog op en benaderde mij voor deze leuke klus. Content schrijven werkt, dat blijkt maar weer.

Mede dankzij het enthousiaste team van LINDA.TV heb ik een hele leuke dag gehad. Hieronder een paar achter-de-schermen-foto’s.

Bekijk hier het filmpje.

Zwolle Lindatv uittips Jolanda Koopman

Zwolle uittips Lindatv Jolanda Koopman  Zwolle uittips Lindatv Jolanda Koopman 3 Zwolle uittips Lindatv Jolanda Koopman 2

Razende reporter vtwonen en designbeurs

Morgen begint voor mij een leuke nieuwe klus. Van 27 september tot en met 2 oktober ben ik Razende Reporter op de vtwonen en designbeurs. Mintgroen houdt iedereen die het maar leuk vindt tijdens de beurs op de hoogte van het laatste beursnieuws, grappige weetjes en natuurlijk heel veel primeurs en woontrends. Volg op Facebook, Twitter en Instagram en blijf via foto’s, interviews en vlogs op de hoogte. See u!

Facebook: klik hier.
Instagram: klik hier.
Twitter: @vtwdbeurs #vtwdbeurs

 

Mintgroen sponsort tennistoernooi

Al twee jaar op rij sponsor ik de clubkampioenschappen van mijn eigen Zwolse tennisclub TV PAF. Ik stel een bedrag ter beschikking waar de toernooicommissie shirts van koopt. Sponsoring van lokale evenementen is geen weggegooid geld, als je het maar goed doet.

Vaak wordt gedacht dat het sponsoren van lokale evenementen vooral is gebaseerd op een hoge gunfactor en dat je het geïnvesteerde geld er nooit uit haalt. Dat ik de club, en met name de toernooicommissie, een warm hart toedraag klopt. Mensen die vrijwillig, naast een drukke baan en een druk gezinsleven, direct uit hun werk naar de club rijden om alles klaar te zetten voor de eerste wedstrijden, verdienen een mooi shirt. De gunfactor is dus aanwezig, maar die is ook wederzijds. En daar valt winst uit te halen.

Netwerken

Voordeel van het sponsoren van lokale evenementen is dat je vaak al veel mensen van gezicht kent. Dat maakt het gemakkelijk om in contact te komen. Tijdens het toernooi kreeg ik de kans meerdere keren per dag vrijblijvend en ongedwongen uit te leggen wat ik doe. Mensen zijn nieuwsgierig, geïnteresseerd en waarderen dat ik sponsor (gunfactor). Voor mij is dat veel waardevoller dan een netwerkbijeenkomst met onbekenden. Helemaal als je bedenkt dat 90% van mijn opdrachten via via binnenkomen.

Merk laden

Maar wat heeft deze vorm van sponsoring me nu concreet opgeleverd?

– in 7 dagen hebben 100 tennissers (midden in mijn doelgroep) meerdere keren de toernooicommissie (6 personen) zien lopen in gesponsorde shirts met mijn logo en website;

– zeker 100 supporters, familieleden en overige clubleden die kwamen kijken, zagen hetzelfde;

– 51% meer websitebezoek tijdens en vlak na het toernooi

Voor mij is deze vorm van sponsoring een mooie manier om het merk Mintgroen content marketing te laden. Volgend jaar sponsor ik zeker weer en breiden we misschien wel uit met warme mintgroene sweaters voor de lange driesetters die rond middernacht pas eindigen.

Sponsoren van lokale evenementen is je merk laden en levert altijd wat op. Sowieso belastingvoordeel want kosten maken is je winst drukken, maar dat ter zijde.

Waarom moet een zzp zeker ook aan sponsoring doen?

Prijsuitreiking – de sponsoren worden bedankt

waarom sponsoring geen weggegooid geld is

Toernooicommissie 2016 met gesponsorde shirts

freelancer zzp freelance sponsoring sponsor

Shirts met logo en website

waarom sponsoring geen weggegooid geld is

Netwerken in ongedwongen sfeer

Contentmarketing van Home@Home

Webshop en opdrachtgever Home@Home deelt nieuwe collecties in op basis van bekende markten in grote steden zoals Marrakesh, Nice, Melbourne en Berlijn. Door maandelijks producten aan een stad te koppelen zijn de invalshoeken voor relevante content eindeloos.

Denk aan tips voor bijzondere eetcafés, interviews met lokale upcoming ontwerpers en recepten van traditionele lokale gerechten. Allemaal interessante content voor woonfans, foodies en globetrotters. Via social media worden de verschillende doelgroepen per interessegebied geïnformeerd.

Mijn eerste blog op Home@Home staat live. Over het Wohnzimmer Café, dat meteen een leuke tip is voor als je binnenkort naar Berlijn gaat. Berlijn inspireert.

Op elke hoek van de straat, in kleine boetieks en experimentele conceptstores presenteren jonge Berlijnse ontwerpers hun nieuwste producten. De mooiste meubels liggen soms letterlijk op straat.
Een mekka voor woonliefhebbers, zoals ik.

Lees hier mijn blog.

Legionella-expert

Ik blog regelmatig over onderwerpen die niet dicht bij mij staan. Bijvoorbeeld over de bescherming van Intellectueel Eigendom, de recruitment van professionals in de engineering of over prioritaire instellingen die verplicht zijn een beheersplan op te stellen om legionella te voorkomen. Mensen die mij kennen weten dat ik hier in mijn vrije tijd niet mee bezig ben.

Gelukkig begint een blog altijd met een (telefonisch) interview. Dit zijn meestal leuke gesprekken waarin ik overspoeld word met informatie. Aan mij de taak om structuur aan te brengen.

Een bedrijfseigenaar vindt veel zaken over zijn product of dienst heel vanzelfsprekend. Dat geldt niet altijd voor de klant. Daarom is het soms juist fijn dat ik er niet zoveel van af weet. Ik stel vragen die de klant ook zou stellen. Ik zoek de juiste frequentie zodat bedrijf en klant elkaar begrijpen.

Inmiddels weet ik wel, als je schrijft, leer je veel. Ik mag mezelf bijvoorbeeld legionella-expert noemen. Wie had dat gedacht! Wist jij bijvoorbeeld dat je de douchekop na een vakantie even moet doorspoelen om legionella te voorkomen?

Voor De Melker Sanitairtechniek schreef ik onlangs de webteksten voor hun nieuwe site en blog ik tweewekelijks.

Businessshoot

Wanneer je voor jezelf begint als contentmarketeer moet je eigen website natuurlijk top zijn. Zoals bij al mijn opdrachtgevers stelde ik mijzelf de standaard eerste vraag. Wat is het doel? Bij mij was dat duidelijk. Laten zien wie ik ben en wat ik doe. Mijn website is geen acquisitietool maar een visitekaartje. Maar dat betekende wel dat er mooie foto’s moesten komen. Zodat ik goed kan laten zien wat ik doe en wat ik mooi vind.

Daarom nodigde ik fotograaf Jantien de Bood uit. Zij verzorgt businessshoots aan huis of op kantoor. Jantien ken ik van mijn periode als redacteur bij Woonstijl. Samen hebben we in vier jaar heel veel binnenkijkers geschoten bij bekende Nederlanders. Jantien fotografeerde en ik deed het interview. Zo zaten we onder andere op de bank bij Ronald en Bartina Koeman, Dyanne Beekman, Frank en Helen de Boer, Vivian Reijs en Fatima Moreira de Melo.

Jantien was dus de uitgesproken persoon om een ochtendje mee aan de slag te gaan. Ik sta liever naast Jantien wanneer ze aan het werk is, maar wat was het leuk om nu eens voor haar camera te staan. Bedankt Jantien, het was gezellig!

www.jantiendebood.nl